02.11.2015.

Održan prvi sastanak Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja

Nacionalna skupina definirat će podzastupljene skupine studenata i izraditi program za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja.

U Nacionalnu skupinu imenovani su doc. dr. sc. Karin Doolan (Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru), prof. dr. sc. Blaženka Divjak (Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu), Aleksandar Šušnjar (Studentski zbor, Sveučilište u Rijeci), mr. sc. Ninoslav Šćukanec (Institut za razvoj obrazovanja), mr. sc. Ana Tecilazić Goršić (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta), Ivana Krznar (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta) te Sandra Skorušek Blažičko (Ministarstvo socijalne politike i mladih).

U ponedjeljak, 2. listopada, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održan je prvi sastanak Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja. Nacionalna skupina će u sljedećih mjesec dana izraditi svoj program rada usmjeren ka ispunjavanju strateških ciljeva 6.1., koji se odnosi na preustroj sustava podrške studentskom standardu u cilju postizanja veće pravednosti, 6.2., koji predviđa izradu i primjenu novog programa unaprjeđenja socijalne dimenzije studiranja uz identifikaciju podzastupljenih i ranjivih skupina i omogućavanje njihove kvalitetnije inkluzije, te 6.4., koji je usmjeren većoj i lakšoj participaciji osoba s invaliditetom.