22.05.2017.

Održana 13. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije

Na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva ministar znanosti i obrazovanja imenovao je voditelja i sedmero članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS).

Dana 22. svibnja 2017. na svojoj 13. sjednici Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti donijelo je zaključak i predložilo ministru znanosti i obrazovanja kandidate za voditelja i sedmero članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Zaključak je donesen na prijedlog Povjerenstva za odabir voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, a sukladno uvjetima Javnog natječaja objavljenoga 7. travnja 2017.

Za voditeljicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je dr. sc. Jasminka Buljan Culej.

Za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje, potvrđena je dr. sc. Gordana Lešin.

U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji gimnazije za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji strukovne škole za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je Sonja Rupčić Petelinc, mag. chem.

U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji umjetničke škole za člana Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđen je dr. art. Robert Kuhar.

U kategoriji stručnjak s nastavničkih studija za člana Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđen je doc. dr. sc. Mirko Ruščić.

U kategoriji stručnjak iz područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je doc. dr. sc. Ružica Vuk.

U kategoriji stručnjak iz društveno-humanističkog područja, za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je prof. dr. sc. Loretana Farkaš.

U kategorijama stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji osnovna škola, stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja te stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu potvrđeni kandidati. Za nepopunjena mjesta iz tih kategorija Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponovit će javni natječaj.

Prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva ministar znanosti i obrazovanja prihvatio je u cijelosti te temeljem toga donio Odluku o imenovanju voditelja i sedmero članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS).


Životopis voditeljice Ekspertne radne skupine dr. sc. Jasminke Buljan Culej dostupan je na poveznici.